Sarjassamme: "en tajua", yksi luultavasti ikuisen hämärän peittoon jäävä osa-alue on erilaiset tekniset vempaimet ja laitteet. Ymmärrykseni rajallisuus johtuu varmasti monien mielestä y-kromosomin puutteesta, mutta jonkin verran (buahahah!!!) feministinä en haluaisi hyväksyä kyseistä selitystä, vaan mielelläni uskoisin laitteiden toimintaperiaatteiden vain olevan aivan vääränlaisia. Ihminen on nokkelasti ajanut itsensä umpikujaan kehittäessään kännyköitä jotka kestävät vuoden ja tietokoneita jotka nuukahtavat heti takuuajan mentyä umpeen. Enkä tarkoita että olisin kehitystä vastaan, mutta "en vaan tajua" miksi tekniikan kehittyessä tuotteiden elinkaari tuntuu lyhenevän ja lyhenevän. Noh, talous kai pyörii sillä lailla paremmin, mutta vihreästi ajatellen kusemme itseämme jalkaan.

Jep, oma lehmä tässä on ojassa: kännykkäni päätti eilen sanoa sopimuksensa irti, reilun kahden vuoden käytön jälkeen. Siis whaattt?!?!?! Mitään häikkää kapulassa ei ennen ollut, aamupäivällä viestiä lähettäessäni näyttö tyhjeni, mikään nappi ei toiminut ja valot jäi päälle. En ole törttöillyt puhelimen kanssa (ei kostunut, ei vilustunut, ei mitään!). Fatalistina luulin jo "jonkin korkeamman voiman/kohtalon/Jeesuksen/Buddhan" puuttuneen peliin ja rikkoneen kännykkäni pelastaen minut näin ollen viesteiltä ei-toivotuilta lähettäjiltä (ja itseltäni). Aikani kiroiltuani ja sadateltuani karu totuus valkeni: tää meni nyt OIKEESTI hajalle. Ja minkä takia?!?! Hmmm...ehkäpä luureihin asennetaan tehtaalla jokin itsetuho-ajastin, laskuri naputtaa vuoden-pari ja määräajan koittaessa  laite kupsahtaa..onneksi ei sentään räjähdä.

Kännykkäni korjaus maksaa varmasti saman verran (tai enemmänkin, jos nyt mitään on tehtävissä) kuin uusi. Mitä mä tällä vanhalla sitten enää teen? Liikketkin huolivat vaihdossa vain toimivia puhelimia...ajattelinkin kysyä myyjältä onko ehdotuksia kaatopaikan sijaan. Arvaan vastauksen nyt jo, eipä taida olla. Toivottavasti vuosien saatossa esim. ihmisen ruuansulatus muuttuu niin, että ihminen voisi SYÖDÄ omat (tekniset) jätteensä. Siinä olisi ideaa. Sitä odotellessa.